Home Bez Cenzure Rižoto na domaći način

Rižoto na domaći način

by Irena Marinković

Sastojci:

  • 200 gr barenog pirinča
  • 100 gr paradajza
  • 200 gr kuvanog graška
  • 1 zelena paprika
  • 50 gr celera
  • 100 gr kobasice
  • 60 gr margarina
  • 0,5 dl crnog vina
  • 100 gr svinjetine

Prprema:

Na margarinu dinstajte iseckan celer i svinjetinu. Meso predhodno isecite na sitne kockice. Potom dodajte kobasicu, koju ste isekli na kolutiće, papriku iseckanu na šire štapiće i paradajz. Sve zajdeno krčkajte dok ne omekša, postepeno dolivajte vodu dok ne dobijete kuvanu smesu. Na kraju dodajte obareni grašak, kuvani pirinač, biber i crno vino. Kada se sve to ukrčka skinite sa šporeta i uživajte.

You may also like

Ostavi komentar