Home Životni stil Opremanje kancelarije i životni stil

Opremanje kancelarije i životni stil

by Irena Marinković

Opremanje kacelarije i životni stil, u moderno vreme je više od imidža. Ako u današnje vreme želimo da gradimo naš poslovni status, moramo pratiti trendove, stilove i dizajn. Bilo da se radi o poslovnom opremanju ili o opremanju kancelarije u životnom prostoru savremen kancelarijski nameštaj nudi više.

Ponuda kvalitetnog nameštaja za kancelariju razvrstala se u dva dela:

  • tipski kancelarjski nameštaj
  • kancelarijski nameštaj izrada po meri

Kada smo kod trenda isto ova statistika važi i za kancelarijske stolice. Kupci sve više žele da izrade stolicu po svojoj želji. Bilo da se radi o boji materijala ili o opcijama stolice, kupca želi da njegov enterijer izgleda besprekorno.

Stilski akcenat je dat na trendu koji vuče sa sobom minimalistički stil sa primesom industrijskog dizajna. Minimalizam je nametnuo trend jednostavne forme koja obiluje sadržajima koji nisu napadnog dizajna, već je smer u pravcu jednostavnosti i komfora. Potenciranje minimalističkog opremanja kancelarije zapravo dolazi iz potrebe multifunkcionalsti. Što više slobodnog prostora, to je više prostora za manevrisanje i slobodno kretanje.

Boje koje dominiraju jesu prirodni tonovi drveta i dekoracija koja osvežava prostor i čini ga upečatljivim.

Nameštaj sa tamnijim tonovima drveta vešto se uklapa u sive ili bele pozadine zidova ili pregradnih zidova. Ovim se prostor osvežava, a reflecija svetla je više nego primetna. Dok ako se odlučimo za svetlije tonove nameštaja, preporučuju se nijanse tamnijih zidova ili dekor zida koji razbija monotoniju. Ako se pak odlučite za monohrom dizajn, morate se igrati nijansama i teksturama. Time se postiže efekat refleksije svetla i produktivnost je veća.

Svetlost je bitna u kancelariji, tako da se vodi računa o postavci radnih stolova koji moraju biti na izvoru dnevne svetlosti. Istraživanja su dokazala da prostorije koje obiluju sa izvorištima svetlosti to jest prozorima daju učinkovitost. Ljudi koji rade u ovakvim prostorima su puni entuzijazma i elana.

U svakom slučaju kada birate kancelarijski nameštaj ili kancelarijske stolice obratite se stručnjaku. Tada su efekti maksimalni.

0 Komentar
2

You may also like