Home Životni stil Stvari koje će oživeti vašu dnevnu sobu

Stvari koje će oživeti vašu dnevnu sobu

by jelena
528 views

Ukoliko vam se ne dopada izgled vaše dnevne sobe i želite nekako da ga izmenite, a ne znate kako – imamo nekoliko praktičnih saveta za vas. Poigrajte se detaljima. Neće svi naši predlozi biti idealno rešenje za vaš prostor, ali bar jedan zasigurno hoće.

1 Tepih menja percepciju prostora

Tepisi, osnosno staze u kući, zaista menjaju percepciju prostora. Ukoliko želite da vaš dom dobije novi ušuškani izgled – obavezno postavite veliki tepih u dnevnu sobu. Na taj način unećete toplinu. Poigrajte se bojama. Ukoliko je vaš prostor monohromatski, nemojte se plašiti da izaberete tepih jarkih boja. Privlačiće pažnju i razbiće monotoniju vaše dnevne dobe.

2 Novi stočić uneće novu energiju

Vrlo jednostavan savet – pronađite novi stočić za dnevnu sobu. Kako je ovo zaista jedan od centralnih elemenata osim garniture i televizora, razlika će se odmah primetiti. Ukoliko ste imali okrugli, sada uzmite četvrtast ili sto u obliku pravougaonika, naravno ukoliko to prostor dozvoljava. Ovako ćete oživeti svoj prostor očas posla.

3 Ogledalom vizuelno povećavate prostor

Ogledala stvaraju osećaj refleksije, te tako vizuelno povećavaju prostor. Idealna su za hodnike, ali ih možete smestiti i u pravi ugao dnevne sobe i dobiti zaista magičan prostor. Jer ogledala zaista prave magiju. Za ljubitelje minimalističkog stila biće savršena ogledala bez ramova, odnosno rubova, dok će za sve one ljubitelje detalja i ručnog rada savršeno odgovarati ogledalo sa zanimljivim okvirom.

4 Dekorativni jastuci donose promenu

Najjeftinija, a jedna od najefektnijih promena jeste promena jastučića za garnituru. Jastuci su uvek savršena dekoracija i mnogi ih menjaju nekoliko puta godišnje, u odnosu na godišnja doba. Zimi su idealni mekani, čupavi jastuci zagasitih boja, dok se leti možete poigrati sa pastelnim, ali i jarkim nijansama. Uklopite jastuke sa bojom detalja koje već imate u dnevnoj sobi i dobićete savršenu harmoniju boja i energije.

5 Veliki sat na zidu za rustičan stil

Ukoliko imate zid koji je prazan i koji biste rado ulepšali, a ne znate kako – sat je, osim neke lepe slike, idealno rešenje. I ne, nismo mislili na klasičan sat manjih dimenzija. Kupite sat velikog prečnika, tako da prekriva veću površinu zida.

6 Tabure će razbiti monotoniju

Tabure je verovatno najpraktičnija stvar koju možete uneti u dnevnu sobu. Osim toga što ćete imati mesto više za sedenje kada dođu gosti, imaćete i savršeno mesto za odlaganje nepotrebnih stvarčica, ukoliko se odlučite za tabure na otvaranje. Dečije igračke, papiri, računi – sve to možete potrpati unutar taburea i uživati u sređenom prostoru. Ukoliko želite da razbijete monotoniju boja, opredelite se za neku jarku boju koja će oživeti prostor.

7 Cveće unosi život u dom

Najlakša stvar da se unese radost i energija u dom jeste cveće. Bilo da je sobno ili sečeno, ulepšaće prostor i uneti novu energiju. Kupite neku lepu vaznu ili saksiju i postavite cveće na vidno mesto u dnevnoj sobi. Ukoliko se radi o buketu neka bude na kafe stočiću, kako bi najviše došao do izražaja, a ako je u pitanju saksijsko cveće – pronađite mu svetlo mesto na nekoj od polica ili komoda.

Dakle, poigrajte se detaljima, ali pre svega – utvrdite budžet za promene. Nakon toga možete smišljati koji biste element menjali i na koji način to možete izvesti. Izađite iz kalupa i uživajte u svojoj novoj dnevnoj sobi uz samo nekoliko izmena.

Izvor: Ambijenti Rs

You may also like