Home Zanimljivosti Kako da promenite životni stil?

Kako da promenite životni stil?

by jelena
386 views

Kada je u pitanju gubitak težine , uobičajene buzzwords koje čujete možda često uključuju reči ‘lifestyle’ i ‘change’ … kao što je potrebno, morate učiniti jednu da bude uspešna u gubitku težine. Izgleda da gubitak težine predstavlja jednostavan cilj – napravite neku vježbu , idite na dijetu i voila! Ali, ako bi bilo tako jednostavno, bio bih van posla i bio bi previše zauzet da bih pročitao ovo.

Dok magazini i informatika čine da se čini bez napora, gubitak težine zahteva naporan rad i to često znači promjenu različitih aspekata vašeg života, kako trošite svoje vrijeme, kako planirate svoj dan i kako / šta jedete. Ako način na koji živite ne dozvoljava ove promjene, koliko ćete daleko dobiti?

Kakav je Vaš životni stil?
Razlog životnog stila je toliko važan zato što način života određuje vaš izbor i ti izbori odlučuju koliko ste zdravi i da li ste na putu do gubitka težine. Šta je zdrav način života ?

Tipične komponente uključuju ne pušenje, jedenje zdrave hrane, vežbanje i održavanje tela uz zdravu težinu. Gde padne na kontinuum zdravog načina života?

Koliko vremena provodite …
Sedite za stolom?
Sedite u kolima?
Sjedi ispred TV-a?
Sjedi ispred računara?
Jelo u restoranima?
Piće alkohola ?
Jelo brza hrana ili junk hranu?
Ostanite kasno / ne dobivate dovoljno spavanja?
Koliko vremena provodite …
Biti aktivan uopšte (uzimajući stepenice, hodajući umesto vožnje, vrtlarstva, čišćenja itd.)?
Kardio vežba ?
Obučavanje snage za sve mišićne grupe sa izazovnim težinama?
Priprema vlastite obroke i grickalice?
Jelo voće, veggije i cela zrna?
Čitanje oznaka hrane ?
Pratite svoje kalorije ?
Spavanje ?
Suočavanje sa stresom na zdrav način?

Ako provodite više vremena na prvom spisku od drugog, vrijeme je da preispitate vaše prioritete i odlučite šta želite za sebe. Zdrav život znači da provodite vreme i energiju na svom tijelu – pomjerite ga i obratite pažnju na ono što stavite u njega. Ostanite u nezdravom načinu života znači da možete izbjeći trošenje energije, vremena i truda … ali po kojoj cijeni?

Izbor zdravlja
Kao ljudi, mi volimo navike i rutine, toliko da često držimo iste stvari čak i kada znamo da oni nisu dobri za nas. Za promenu loših navika potrebno je vrijeme i napor.

Šta vam je potrebno da promenite za zdrav način života
U koje vreme ustaš svakog jutra
U koliko sati idete u krevet svake noći
Kako provodite slobodno vrijeme
Kako provodiš svoj novac
Kako kupujete, kuvate i jedete
Koliko TV gledate
Šta radite sa svojom porodicom i prijateljima
Nagrade za pravljenje ovih promena su beskrajne, ali početak je tako teško.

Gde počinješ?
Pokušajte da vodite dnevnik časopisa i smanjite koliko vremena provodite, a ne da se krećete. Onda vidite da li možete smanjiti taj broj – uzeti više šetnje, ustati i istegnuti, samo se pomerite više.

Zatim, pogledajte svoju ishranu i samo izaberite jednu stvar koju biste mogli učiniti bolje. Možda biste mogli da jedete više voća i povrća, ili možda previše čestite. Radite na tome jedino dok ne napredujete, a zatim možete izabrati još jednu stvar.

Rad na jednoj promeni u isto vreme je spor, da, ali kada se previše promenite, verovatno ćete se vratiti starim ponašanjima. Uzimanje vremena dovodi do trajnih promjena i, na kraju, zdravijeg života.

Izvor: bs.julinse.com

You may also like