Home U fokusu Nošenje maski: Ritual ili zaštita?

Nošenje maski: Ritual ili zaštita?

by jelena
459 views

Svedoci smo masovnog predvajanja ljudi. Kako se delimo? Na one koje nose maske( zadržaću pravo da ih narodskim slengom ne ukrasim) i na one koji maske nose. Ko je od ta dva tabora u pravu? Možda je sasvim to pitanje minorno. Dovoljno smo pokazali da ipak umemo uvek da se podelimo.

Da pođemo u posmatranje iz sasvim drugog ugla. Onog ugla koji je možda ne relevantan, onog koji nije tačan, onog koji je samo puko nagađanje , možda i slučajnost. Postoji li na ovom svetu slučajnost? Ima li koincidencije ili je sve sama sinhronizacija?

Sem što su ljudi uplašeni i dovedeni u stanje konfuzije, oni možda i mnogo više paniče.

Moderan čovek pod okriljem pandemije pada u depresiju iz koje možda neće tako lako izaći. Po svemu sudeći najveći ožiljci primetiće se na nekoj novoj generaciji.

Svet današnjice prolazi kroz možda jednu ritualnu- inicijacijsku transformaciju. Ova transformacija mora biti sastavljena iz više delova, više činova kako god da nam je lakše. Ona stara već mnogo puta ponavljana izreka- Laž ponovljena stotinu puta, zaista postaje istina(jeste tačna). I dok se taj ritual sprovodi kroz totalnu simboliku koja u svojoj biti ima sadržinu okultnih rituala koji su dizajnirani tako da zavedu većinu. Da li je većina zavodljiva? Onako svojevoljno i bez promatranja i introspekcije. Da li su mase spremne da bez pogovora krenu u ritual i raširenih ruku sačekaju i dočekaju novi globalni poredak?

Ritual 1

Čin nošenja maske signalizira pristanak na nov, potčinjen položaj. Maska simbolizira odsustvo govora, a reč beše volja Božija. I bi reč i stvori se sve oko nas.

Maske su zapravo poznate od davnina i definicija njih i jeste podčinjen položaj. A da li je ovo sve ritual ili nagađanje?

Ritual 2

Globalno pranje ruku, to zapravo simbolizira nesvesno spiranje svega onoga do sada učinjenog. Znači spiranje starog i prihvatanje nečeg novog. Možda ipak ima smisla? Šta mi to prihvatamo?

Ritual 3

Distanca koja je propisana. Ona zapravo ima simboliku 6 stopa, 6 stopa socijalne distance i tako ne rušimo ono što nam je propisano. Šta je simbolika ovih 6 stopa, šta mi to kidamo ovim načinom i ovom distancom?

Ritual 4

Zatvaranje i samoizolacija. Zabrane delovanja, druženja , okupljanja,… Ova izolacija, može značiti pročišćenje. Pročišćenje od svega do sada, tako da se novi Vi zapravo možete upustiti u novi svetski projekat.

Ako znamo da je sve moguće ako se sakupi kritična masa. Sada je masa na zavidnom nivou, onda je pravo vreme da kažemo da je novi globalistički projekat na pragu stupanja na snagu. Bio ovo ritual ili ne, vreme će pokazati. Šta mi možemo? Mi možemo da se prvo vratimo sebi i otkrijemo unutrašnji mir. Ako to uradimo, onda je sve ovo spolja manje bitno. Kako se kaže u starim spisima- Ono što je gore, biće i dole. Ili- Ono što je unutra, mi to vidimo i van.

Irena Marinković

You may also like