Home Životni stil Sex i Gard deo II: Gde je nestao „pravi“ muškarac?

Sex i Gard deo II: Gde je nestao „pravi“ muškarac?

by jelena
355 views

Sex i gard: Gde je nestao pravi muškarac? Čini nam se da kada smo konja zamenili za dobru kubikažu, nestao je i onaj stari tip muškarca. Ili možda ide kada se pojavio progresivni četvorotočkaš, muškarac je ipak rešio da pokaže svoju dozu emotvnosti. Možda priča kreće iz sasvim drugog ugla, kada je muškarac rešio da nedostatke kompenzuje, morotom ispod savršeno uglancane haube… A dama u tom trenutku pristaje da je kupe matirane boje auta i savršeni brojevi tablice,…

Od kada je nama potrebno da sa emotivnom prazninom trgujemo materijalnom kompenzacijom? Naravno nismo svi takvi i ne trebamo biti ali je takva propaganda. Masovno smo svedoci toga da se plasira ta nisko budžetna kompenzacija, ona lepa a on ima lepa kola i svašta nešto pored. Idealna kombinacija, i sve je idealno dok ih jednog ili oboje ne pogodi frustracija. Onda ona traži drugog a on drugu i tako u krug, a svi osećaju da nešto bogato nije uredu. Mada je ovo postalo ustaljeno u društvu i skoro niko više i ne obraća pažnju. Postalo je valjda normalno to da on nju kupi materijanim, a ona njega nagradi naturalnim. Oooo, daaa, postoje i obrnuti slučajevi i sve su češći, o tom drugi put.

Pojavila se i ona druga vrsta muškaraca, oni od kojih me je sramota da prošetam ulicom. Zašto? Dobro nije me baš potpuno sramota, čak možda nije uopšte ali je osećanje približno. Takvi muškarci: Imaju bolje isčupane obrve no ja, imaju bolje depilirane noge no ja, i kosa im je savršeno fazonirana. Ok, frajeri, momci, vi sa visokokvalitetnim smislom za estetiku. Da li i vi kao mi žene ustajete rano kako bi sredili frizuru? Koliko je zapravo potrebno da tako nalakirate kosu? Ako imate ženu u stanu, svađate li se za lak i turpiju? Imate li kozmetičara za obrve? Ne, da se nerazumemo pogrešno. Volim muškarce koji brinu o sebi, to je lepo videti. Ali ovo sve postaje suviše „spuki“ i „skeri“… Ako toliko vodite računa o sebi da li su vaši muški hormoni postali suviše emotivni? Može li vam išta ženska osoba ponuditi od svojih kvaliteta. Brinete li o frizuri kada sa damom legnete u krevet?

O da, i te savršeno tesne famreke koje vam na broj stopala zaista baš i ne stoje… Da li sve to mora tako? Kapiram možda smo i mi žene krive, uskratile smo vas za dozu emotive, i sada ste vi prešli u drugii tabor polovično. Kaže ona stara, ako ne možeš da ga pobediš pridruži se njemu tj njoj. Jeste li se vi pridružili? Smatram da nije dobro da dok pakujemo veš po broju farmerki ustanovljavamo koje su čije? Pre ste imali mnogo muževniju garderobu i taj stil.

I odela vam sad kroje sa savršenim cigaret, uskim krojem. Ma sve to ide na ruku nekom ultra modernom muškarcu koga se mnoge dame boje. Gde je nestala ta linija između muškoga i ženskoga?

Savršeno utegnuti, izdepilirani, lakirani, manikirani, doderani, i na sve to da dodam na elektro skuteru. Ah, sada mi ono sa jakim motorom i izglancanom haubom izgleda kao retro.

Možda dolazi novo doba. Trebamo li da očeujemo dame na belom konju dok je dragi u spa salonu? Nismo više anđeli ni jedni ni drugi, nešto je opasno poremetilo ravnotežu. Dok se vraćam sa treninga trčeći, susrećem lika u preuskoj majci i još užim pantalonama, definitivno je to problem sa kojim ćemo se tek boriti.

Piše: Irena Marinković

You may also like