Home Životni stil Sex i grad deo I: Šta je to kod muško- ženskih odnosa?

Sex i grad deo I: Šta je to kod muško- ženskih odnosa?

by Irena Marinković

Sex i gard, verovatno nam prvo na pamet pada serija- „Sex i grad“, mada smo mi uveliko napredovali. Možda nam na prvu loptu i padnu na pamet stari crno- beli filmovi, gde je svaka romantična izjava ili gest bila na mestu. Sada je čini se romantika dobila taj otrcani prizvuk, uz zvuke nekog melosa koji odbija strasveno zagrljene parove.

I baš kada smo odlučile da budemo emancipovane, baš tada smo izgubile volju za nekim lepim i romantičnim stvarima. Sada nam se sve ono polako, taktično i sporo udvaranje suprotnog pola čini suviše „mlako“. I nije to baš u 100% uzorku, ima dama koje i dalje vešto koketiraju sa prošlim vremenima i zadržale su tu čar. Ali većina, je postala instant, i ima mozak prosečnog muškarca, koji bi eto tako nešto uz put i na brzinu. Jesmo li se mi dame promenile?

Ne sumnjam da su se i muškarci promenili, o da itekako jesu, međutim o tome u nekom drugom tekstu. Sada da razumemo, ono što nas razdvaja od tog gospodina idealnog. Postale smo same sebi možda suviše dovoljne, suviše rastrzane oko poslova, kuće, dece, obaveza,… Možemo same sebi priuštiti sve ono što nam je potrebno. A ako ne možemo onda se oslanjamo na jači pol. Ali baš taj jači pol, misli i smatra da mi sve možemo same, dokazale smo i pokazale baš upravo to. Tako dok smo se penjale na lestvici društva, muškarci su gubili svoje prvobitne osobine. Zaštitnički faktor je u njihovim genima dobijao sve manju i manju šansu da se iskaže, pokaže i dokaže.

Dok smo mi patile što njega nema, on je patio što nje nema. Nije poenta žene da bude savšeno nedostupna, hladna i progresivna. Žena sama po sebi mora da zrači nežnošću, brižnošću i energijom emocijonalne inteligencije. Baš ta emocionalna inteligencija ostaje kada se spoljašnji atributi zanemare, sve je prvo vizualnog tipa. Vizualno nakon samo par trenutaka prelazi na neku sasvim donju stepenicu i ostaje ono što damu čini posebnom. Njena duša je zapravo njena harizma, emocionalni naboj koji tog nekog savršenog muškarca prosto primorava da se oseti značajnim. Kada se muškarac oseti značajnim, ne postoji ne moguće što on ne bi učinio kako bi za tu posebnu damu nešto i učinuo.

Muškarcima treba ta doza, lepe i očaravajuće ženske energije, ženama treba ta zaštitnička muška energija. Kako su dame sve same uspele, njima je ta energija sada od strane muškaraca nepotrebna, i muškarci osećaju prazninu. Kako su osetili prazninu tako su oni postali emotivni i nekako suviše teže toj urban strit modi koja je sve samo ne muška. Zamenom uloga dobili smo nepremostiv jaz koji opterećuje i jednu i drugu stranu.

Sračunati spisak stvari je zapravo deklaracija onoga što žene žele od idealnog partnera. On mora biti: pažljiv, brižan, uspešan, sa jasnim ciljem i vizijom, dobrostojeći, da ume da voli, da ume da ceni, čeka, da udovoljava,… Drage moje, ovo je spisak koji može muškarcu samo reći jedno- Da li sam ja tableta i idem na recept? Dok sačinjavamo spisak sastojaka idealnog muškarca, pogledajmo na primer film- “ Doručak kod Tifanija“. Gde se izgubila ta savršena dama koja je umela sve a ipak bila žena?

Piše: Irena Marinković

0 Komentar
3

You may also like