Home Ljubav i moda I Švajcarska čini sve za ljubav

I Švajcarska čini sve za ljubav

by jelena
357 views

Švajcarska se pridružila listi šengenskih država i članica Evropske unije koje dozvoljavaju državljanima trećih zemalja da posete svog nevenčanog partnera u Švajcarskoj, prenosi SchengenvisaInfo

Prema Pravilniku COVID-19, ljudi koje su u braku, registrovanom partnerstvu ili imaju maloletnu decu sa osobom koja živi u Švajcarskoj izuzeti su od ograničenja ulaska. 

„Od 3. avgusta ova odredba će se, proširiti i na osobe u emotivnom vezama ili drugom bliskom partnerstvu sa nekim ko živi u Švajcarskoj, čak i ako bračni par nije u braku ili je u registrovanom partnerstvu i nemaju maloletnu decu“, objašnjava se u saopštenju za javnost švajcarskih vlasti.

Švajcarska je šesta šengenska zemlja koja je preduzela te mere nakon Austrije, Češke, Danske, Norveške i Holandije.

Oni koji žele da iskoriste ovu mogućnost moraju da pokažu dokaz da njihova veza postoji već neko vreme pre izbijanja pandemije.

VAŽEĆA DOKUMENTA

Potvrda o partnerstvu koju su potpisala oba partnera.

Dopisivanje putem pisma ili elektronske pošte.

Avionske karte.

Fotografije i video snimci.

Kopije pasoša sa pečatima o ulasku i zlasku iz zemlje.

Nevenčani partneri kojima je neophodna viza za ulazak u Švajcarsku, mogu da podnesu zahteve u lokalnim predstavništvima Švajcarske, sa neophodnim dokazima.

Dodaje se da je najbolje da se Švajcarsku uđe direktno, jer se ne garantuje tranzit kroz druge zemlje.

Oni koji dolaze iz područja visokog rizuka od zaraze korona virusom, nakon dolaska u Švajcarsku moraće da ispoštuju karantin od deset dana.

(izvor Nova Ekonomija)

You may also like